Jump to content
Sign in to follow this  
miLaN

Regulamentul general al server-ului

Recommended Posts

REGULAMENT GENERAL AL SERVER-ULUI

 

1. Conturi

I. Afaceri cu Conturi/Bunuri:

 •  Proprietarul unui cont este considerat întotdeauna posesorul adresei de email înregistrate pe cont. Din motive de securitate asigurați-vă că nu pierdeți accesul la adresa de mail de pe cont, în caz contrar contul este pierdut.
 • Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri între serverele RPG(sancțiune: ban-ul porneste de la 5 zile).
 • Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri reale pe bunuri în joc (sancțiune: ban-ul porneste de la 5 zile).
 • Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu MafiaCoins(MC) pe bunuri în joc (sancțiune: ban-ul porneste de la 5 zile).
 • Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri de conturi pe bunuri reale sau bunuri în joc (sancțiune: ban-ul porneste de la 5 zile).

II. Securitatea Contului:

 1.  Stafful nu se ocupă de problemele legate de conturi sparte, bunuri pierdute în timpul spargerii unui cont, sancțiuni primite în timpul spargerii unui cont și așa mai departe. Este datoria ficărui jucător să aibă grijă de contul său setandu-si un PIN greu de ghicit (/pin) sau de emailul care e setat pe cont.
 • Împărțirea contului cu alte persoane poate duce la astfel de probleme și riscați să rămâneți fără cont, bunuri sau să fiți sancționați din cauza acestora.

III. Conturi Multiple:

 • Puteți deține mai multe conturi, însă încălcarea anumitor reguli precum: afaceri ilegale, spargeri de conturi, coduri, moduri interzise, bug abuse, reclamă, înșelătorii, limbaj, poate fi sancționată pe toate conturile deținute.
 • Nu aveti voie sa transferati bunurile de pe un cont principal pe un cont secundar.
 • Detinerea de conturi clona in factiuni este strict interzisa (ban permanent pe contul clona gasit + stergerea bunurilor) -  Update (21.01.2021)

IV. Împărțire Conturi:

 • Împărțirea unui cont cu alte persoane este permisă, însă se va face numai pe propria voastră răspundere.
 •  Este strict interzis pentru membrii echipei RPG (lideri, helperi, admini) să-și împartă conturile cu alte persoane fără a anunța și discuta situația cu un Admin mai mare (1338+). Consecința încălcării acestei reguli este înlăturarea din funcție sau chiar banarea contului dacă e nevoie.

V. Inactivitate:

 •  Jucătorii care nu au minim 40h jucate în ultimele 2 luni de joc riscă pierderea bunurilor fara drept de a le mai recupera.

 

2. Coduri, Moduri, Buguri și Reclamă

I. Coduri :

 • Folosirea pe server sau deținerea codurilor în calculator, chiar dacă au fost șterse, este strict interzisă se sancționează cu ban permanent.).
 • Conturile până în level 3 inclusiv vor primi direct ban permanent. Vom acorda ban IP conturilor banate pentru trollhack și jucătorilor care-și creează multiple conturi pentru a folosi coduri sau pentru a strica jocul celorlalți.
 • In caz ca ti se face plangere pe /PANEL la complaints pentru coduri si nu poti prezenta dovada vei primii ban 5 zile la prima abatere, iar a doua oara permanent !

Exemple de coduri:

- coduri care modifică modul în care un jucător trage cu arma, țintește, provoacă daune celorlalți, trage automat, încarcă arma mai repede etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack și altele).
- coduri care permit vizualizarea jucătorilor ori a numelor acestora la o distanță mai mare decât normal ori prin obiecte (wallhack și altele).
- coduri care modifică viteza maximă a vehiculelor, accelerația, dimensiunea, rezistența, culoarea, componentele (tuning), controlul, integritatea (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake și altele).
- coduri care permit jucătorului să se teleporteze, să alerge mai rapid, să sară mai mult, să zboare, să se cațere pe clădiri, să folosească anumite animații care nu sunt din scriptul serverului etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats și altele).
- coduri care-ți permit să-ți modifici viața, armura, să-ți dai arme etc. (health hack, armour hack și altele).
- coduri care-ți permit să găsești anumite obiecte ascunse în timpul evenimentelor speciale.
- alte coduri care-ți permit abilități care nu sunt integrate în script sau joc.

II. Moduri:

Modurile care-ți aduc un avantaj destul de mare față de restul jucătorilor sunt interzise, joypad inclusiv (sancțiune: ban 5 zile).
Puteți deține orice fel de mod în calculator, atâta timp cât nu-l catalogăm ca și cod (vezi mai sus) și nu se găsește în folderul de unde rulează jocul.
Dacă nu sunteți în totalitate siguri că modul folosit este permis este indicat să nu-l folosiți.

 • Exemple de moduri permise:
  - moduri care modifică ținta doar ca aspect vizual.
  - moduri care modifică skinurile doar ca aspect vizual.
  - moduri care modifică skinurile vehiculelor doar ca aspect vizual atâta timp cât sunt de aceleași dimensiuni și număr de locuri cu cele originale.
  - moduri care corectează sensibilitatea în joc a mouseului.
  - moduri care modifică culorile jocului și-l fac să pară mai real (ENB, timecyc și altele).
  - moduri care modifică cerul, copacii, clădirile și alte aspecte ale jocului atâta timp cât acestea nu devin transparente, nu se poate trece prin ele.
  - moduri care modifică vremea sau timpul doar ca aspect vizual (always night/day și altele).
  - moduri care schimbă animațiile cu precizarea ca animațiile respective să nu fie mai rapide decât cele originale (să alerge mai rapid, să se rostogolească mai rapid, să sară mai mult și altele).
  - moduri care modifică HUD-ul doar ca aspect vizual.
  - moduri care-ți permit să te conectezi pe mai multe servere simultan.
  - fake escape.
  - alte moduri care aduc modificări doar ca aspect vizual pentru tine și nu pot fi folosite în mod abuziv față de script
 • Exemple de moduri nepermise:
  - moduri care modifică sensitivitatea în așa fel încât jucătorul să tragă precum ar avea coduri.
  - moduri care se pot cataloga ca și coduri.
  - moduri care servesc la acțiuni abuzive și împotriva scriptului și setărilor originale ale jocului.
  - RakDroid sau alte programe care permit conectarea/reconectarea automată la server și acumularea de ore jucate.

 

 

 

III. Bug Abuse:

 

 

 • Exploatarea anumitor greșeli/erori ale jocului sau serverului este interzisă (sancțiune: ban 1 zi).
 • Abuzurile grave precum buguri de făcut bani, furat bunuri și așa mai departe se sancționează cu ban 5 de zile.
 • Exemple de abuzuri sancționabile cu warn din prima:
 • - blocarea unei taste sau folosirea altor metode pentru a acumula ore jucate, a lucra automat la anumite joburi (autoclicker și altele).
 • - fast c-bug;
 • - folosirea unor buguri de textură când ai wanted (sau nu) și te ascunzi de poliție ori de un hitman.
 • - buguri cu care îți dai unfreeze/untie.
 • - buguri care-ți permit să omori alți jucători.

IV. Reclamă:

 • Reclama intenționată făcută serverelor ce nu aparțin de Youtubers  este interzisă (sancțiune: ban 14 zile).
 • A doua abatere va fi sancționată direct cu ban permanent.
 • Conturile până în level 3 inclusiv vor primi direct ban permanent.

 

3. Înșelătorii

Toate afacerile de pe server se vor face prin intermediul comenzii /trade. Afacerile făcute fără această comandă pot duce la înșelătorii și la pierderea bunurilor.

Adminii nu vor interveni în înșelătoriile pe care le fac jucătorii decât în anumite circumstanțe stabilite doar de aceștia. Așadar adminii de level 2+ își rezervă dreptul de a interveni în anumite înșelătorii și chiar și a sancționa jucătorul care a făcut înșelătoria dacă este cazul. Atenție, adminii nu au absolut nicio obligație să sancționeze pe cineva sau să vă ajute în cazul în care ați fost înșelat.

4. Limbaj

 

Permitem jucătorilor noștri să se exprime liber, însă fără a folosi înjurături sau insulte grave la adresa celorlalți jucători, pe chaturi globale ori pe chaturile facțiunilor.

Exemple de limbaj sancționabil:
- sugi pula, fmm, morții mă-tii, rasa mă-tii muie, să-ți moară familia etc.
- diferitele invenții pentru a modifica înjurăturile precum: pu_la, fememe, mu!e etc.

Exemple de limbaj nesancționabil (excepție față de admini😞
- ratat, sugaci, handicapat, tâmpit, gras, slăban, idiot, cretin sau alte forme de jigniri ușoare.
- limbajul suficient de bine cenzurat precum: sugi ****, mă ****, te *** etc.
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).

Limbajul pe chaturile clanurilor va fi sancționat de către ownerii de clan, mai puțin atunci când acesta este adresat de însuși clan owner, este adresat adminilor sau colegilor de facțiune.
Pentru a asigura un joc cât mai plăcut și ușor de administrat, singurele limbi permise pe chaturile globale sunt Româna și Engleza. Folosirea oricărei alte limbi pe chaturile publice (/ad, /gov, /live, /news, /f, /r, /d, /jc, /lc etc) este interzisă (sancțiune: warn). Pe privat (local, /sms, /call, /(w)hisper,) este permisă folosirea altor limbi; Limbajul pe chatul (/f,/r)  este sancionabil atunci cand playerul in cauza face plangere la Complaints si nu la factiune (sancțiune: warn)

 

 • Civilii:

- level 1-5: Avertisment prima abatere, 10 Minute Mute de la a doua în sus.
- level 6-9: 20 Minute Mute.
- level 10+: 30 minute .

Sancțiunea va crește in functie de gravitatea situatiei.

 • Membrii facțiunilor:

Vor fi avertizati cu demitere de la prima abatere , Warn/Jail daca continua

 • Jignirile, insultele sau limbajul vulgar aduse oricărui admin sau serverului:

- jigniri: 60 Minute Mute.
- limbaj vulgar sau insulte grave: ban 2 zile. 

Sancțiunea va creste in functie de gravitatea situatiei.

Sancțiunea se aplică doar pentru limbajul adresat în joc pe forum sau pe teamspeak.
Adminii pot solicita unui Owner ori unui RPG-Manager permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

5. Comportament NON-RP

 

Prin comportament non roleplay se înțelege o acțiune sau un abuz de anumite comenzi care oferă jucătorului în cauză un avantaj nedrept sau altor jucători un dezavantaj semnificativ în diverse situații.

- level 5-10: 30 Minute Jail.
- level 10+: 60 Minute Jail.

Exemple de comportament non-rp:

- DM aiurea cu arma sau fara in zonele safe sau in afara lor.
- aruncatul intenționat cu viață puțină în fața vehiculelor trecătoare pentru a acorda wanted șoferilor.
- împingerea vehiculelor de joburi, facțiuni sau personale în mod abuziv (de exemplu pentru a le respawna, pentru a le muta de lângă proprietar/șofer etc.).
- drive-by intenționat cu Monster Truck, Sandking sau vehicule fără coliziuni (cele de la joburi).
- a sta AFK cu wanted în aer.
- alergatul de la o casă la alta pentru a putea face abuz de /enter.
- blocarea punctelor de acces folosind vehicule parcate.
- diverse acțiuni abuzive de deconectare sau respawnare pentru a scăpa de sancțiunile pe care trebuie să le primiți de la polițiști.

6. Chaturi Globale

Chaturile globale sunt acele chaturi care pot fi văzute de către toți jucătorii de pe server (/ad, /live, /n, /news, /gov etc.).
Nu sunt permise jignirile pe aceste chaturi (sancțiune: warn) și nici insultele grave/limbajul vulgar (sancțiune: de la warn pana la ban 2 zile).

 

I.Live sau Event chat:

Nu sunt permise glumele proaste, batjocura, caterinca excesivă, emoticoanele, semnele obscene, spamul (sancțiune: spawn fara drept de a participa la event).
Adminii pot solicita unui Owner sau unui RPG-Manager permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

 

II.Anunțuri publice:

Nu sunt permise (sancțiune: Jail 15 minute / warn😞
- anunțuri în numele altor jucători fără aprobarea acestora.
- folosirea de emoticoane, prescurtări sau exces de semne de punctuație.
- caps lock excesiv.
- anunțuri la caterincă.
- pentru a contacta unul sau mai mulți jucători.
- pentru a promova diferite canale cu videouri care nu aparțin comunității (atenție la reclamă).
- pentru a vă căuta prieteni.
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).
- cerșitul.

A doua abatere va fi sancționată direct cu Ban 1 zi.

 

7. Reguli Suplimentare

I.Nickname jucător/clan:

Este interzisă folosirea unui nume la mișto, indecent, foarte asemănător cu al altor jucători/admini, (sancțiune: rename - kick/ban in cazul in care jucatorul are level 1).
Este interzisă folosirea unui clan name/tag indecent, vulgar, foarte asemănător cu al altui clan, etc. (sancțiune: rename - kick/ban in cazul in care jucatorul are level 1).
Dacă se refuză schimbarea numelui ori aceasta nu este posibilă se va acorda ban permanent.

 

II.Funcția /report:

Se folosește pentru a semnala încălcări ale regulilor sau pentru probleme pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 10 de minute).

III.Funcția /n:

Se folosește pentru a cere ajutor informativ pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 10 de minute).
Jignirile, insultele grave sau limbajul vulgar pe acest chat sunt total interzise(sancțiune: mute 20 de minute - Ban 2 zile in functie de gravitatea situatiei).

IV.Cereri de unban:

Orice cerere făcută în batjocură ori care conține un limbaj necorespunzător va fi sancționată și ignorată.
A doua abatere va fi sancționată direct cu ban pe forum.

V.Deranjul jucătorilor sau a staffului:

Este interzis să deranjați jucătorii la joburi, la raportul de activitate, la rob, examen auto, evenimente sau adminii când au treabă (sancțiune: kick).
A doua abatere va fi sancționată direct cu warn.

 

8. Reclamații forum.

I.Dovezi:

Dovezile de pe server trebuie să includă marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului.
O dovadă este valabilă cel mult 3 zile și trebuie să aparțină persoanei care face reclamația, excepție pentru admini, coduri, afaceri ilegale, moduri interzise sau alte încălcări grave ale regulilor (reclamație respinsă automat).
Falsificarea dovezilor este strict interzisă (sancțiune: ban 5 zile). Se vor bana și conturile de nivel mai mare ale jucătorului.
Se acceptă dovezi concrete din afara serverului, de preferat video, în cazul reclamațiilor pentru afaceri ilegale, spargeri de conturi, comentarii vulgare, martori vulgari, reclamații adresate staffului (lider, helper, admin) sau alte încălcări grave ale regulamentului.
În cazul dovezilor de pe browser se acceptă numai videouri în care să se dea minim un refresh la pagină să se vadă că dovada nu e falsificată (reclamație respinsă automat).

 

II.Șantajul:

Este interzisă șantajarea sau tentativa de a șantaja un jucător să nu-i faci reclamație/să retragi reclamația pe care i-ai făcut-o cât și să plătești pe cineva să nu-ți facă reclamație/să retragă reclamația (sancțiune: warn).

 

III.Limbajul, martorii și reclamațiile aiurea:

Este interzisă deschiderea reclamațiilor fără motiv întemeiat (sancțiune: Warn pe forum.).
Este interzis să jignești în reclamații (sancțiune: Warn pe forum).
Este interzis să insulți grav, să vorbești vulgar în reclamații (sancțiune: Warn pe forum/Ban in functie de gravitate).

 

IV.Raportarea membrilor staffului:

Reclamațiile la adresa staffului (lideri, helperi, admini) pot fi făcute doar de persoanele implicate în mod direct (reclamație respinsă automat).

 

9. Excepții

Ne rezervăm dreptul de a avea excepții de la aceste reguli. În anumite cazuri sancțiunile pot fi diferite.
Jucătorii care: au prea multe sancțiuni, prea multe conturi creatoare de probleme, crează conturi doar pentru a strica bunăstarea serverului, sunt considerați că încurcă jocul prea mult vor fi banați permanent.
Aceste excepții pot fi făcute numai cu permisiunea unui Owner sau RPG-Manager.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...