Jump to content
Sign in to follow this  
miLaN

Regulament Lideri / Factiuni.

Recommended Posts

1. Caracteristici Generale

 

I.Durata Funcției

Minim 2 saptamani de la primirea liderului.

Funcția de Lider este un privilegiu oferit de stafful nostru nu un drept. Această funcție poate fi revocată în orice moment considerăm că nu vă faceți treaba corespunzător.

II.Renunțarea

Renunțarea la funcția de Lider și propunerea unor noi candidați se va face printr-un post în topicul din secțiunea liderilor cu cel puțin 3 zile pentru a avea suficient timp să găsim un Lider nou.

-- veți fi scoși din funcție numai după alegerea noului Lider.

-- dacă nu vă faceți treaba până la alegerea noului lider veți fi scoși si adaugati pe Blacklist(riscati sa nu mai primiti lider).

-- cât timp încă dețineți funcția orice greșeală făcută va fi sancționată în continuare conform regulamentului.

III.Securitatea Contului

În cazul în care contul vă este spart, veți fi înlăturat din funcția de lider cu 3 Leader Warnuri, iar dacă de pe cont se produc abuzuri veți risca ban de la 5 zile la 10 zile.

Vă este strict interzis să împărțiți contul din joc sau de pe forum cu vreo altă persoană.
-- parola contului dumneavoastră nu trebuie cunoscută de nimeni altcineva.
-- dacă se dovedește că ați încălcat această regulă veți fi scoși din funcție (sancțiune: 3 Leader Warns).

IV.Comportamentul unui lider

Un Lider are obligația de a avea un comportament și un limbaj decent oriunde poate intra în contact cu alți jucători sau colegi (joc, forum, panel sau în afara jocului).

Jignirile, batjocura, semnele obscene față de jucători sau comportamentul arogant, miștocar față de admini se vor sancționa mai ușor (sancțiune: Leader Warn).
Limbajul vulgar, chiar și cenzurat, se va sancționa mult mai grav (sancțiune: Demisie + Blacklist).

Liderii care abuzează de funcție vor fi înlăturați (Demisie și Blacklist).

2. Recrutarea Membrilor 

Cerințe minime pentru a fi acceptat:

- să aplice și să aibă o aplicație decentă.
- să nu aibă interdicție în respectiva facțiune.
- să fie suficient de activ.
- să nu se afle pe blacklistul unei facțiuni.
-- dacă jucătorul se află pe blacklist și a reușit să intre în facțiune va trebui să plătească blacklistul sau va fi demis.

I.Deschiderea Aplicațiilor

Aplicațiile pot fi deschise atunci când există cel puțin un loc liber în facțiune sau urmează să se elibereze un loc.
- Liderii au obligația de a deschide aplicațiile și de a recruta minim 2 jucători atunci când au cel mult 5 locuri libere.
- dacă liderul nu are cerere de inactivitate și nu recrutează timp de 5 zile când are cel mult 5 locuri libere va fi sancționat.

Încălcarea tuturor regulilor de mai sus se sancționează cu: Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn la următoarele.

II.Răspunderea la Aplicații

- ordinea în care răspunde la aplicații nu este importantă.
- toate aplicațiile trebuie să primească un răspuns la cel mult 5 zile din momentul în care au fost realizate (sancțiune: Leader Warn).
- toți jucătorii respinși trebuie să primească un motiv întemeiat și argumentat pentru respingere (sancțiune: Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn următoarele).

III.Închiderea Aplicațiilor

 

Aplicațiile pot fi închise:

- atunci când au aplicat un numar de jucatori ce liderul il cere <SAU> deja a acceptat numarul admis de server pentru a ii putea testa.

- la scurt timp dupa inceperea testelor unor numar de membri; (ele se pot inchide apoi redeschide la decizia liderului)

 

Sancțiuni (sancțiune: Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn următoarele).

IV.Testarea celor Acceptați

Doar membrii de rank 4+ pot da teste.
Liderul alege care membri de rank 4+ pot efectua teste.

 

Reguli:

Cei acceptați pentru teste vor susține un test de cunoaștere a regulamentului general și a regulamentului intern.

- testerii au obligația de a ține o evidență cu dovezi foto sau video pe parcursul testelor teoretice timp de 7 zile. Această evidență trebuie să conțină dovezi cu toate persoanele testate, a întrebărilor adresate acestora și a răspunsurilor oferite de ele. Dovezile nu le vor publica niciunde decât la cererea unui lider sau admin. În cazul în care se solicită aceste dovezi și nu există, membrul responsabil cu testul primește rank down iar cel testat trebuie să redea testele.
-- în cazul în care testul este dat în mod incorect testerul primește faction warn iar cel testat trebuie să redea testele cu un alt tester.
- testerii trebuie să prezinte regulamentul testului înainte de a-l susține cu jucătorul și să se asigure că acesta l-a înțeles cât și care sunt situațiile în care poate pica testul.
-- nu trebuie să existe discriminări sau diferențieri de niciun fel între jucătorii cu același nivel de experiență ori a jucătorilor străini.
-- fiecare jucător acceptat trebuie să i se ofere suficient timp să susțină testele și să aibă cu cine să le susțină; cel mult 48 de ore de la acceptarea aplicației. De preferat precizați-le o persoană de contact și un interval orar la care se pot prezenta (sancțiune: Leader Warn sau Faction Warn dacă e tester).

Test teoretic:

Testul conține 15 întrebări de complexitate medie din regulamentele generale și interne ale facțiunii.
Candidații au dreptul la cel mult 3/3 puncte greșite, astfel:
- vor primi 1/3 puncte pentru răspuns greșit sau lipsa unui răspuns în timpul cerut.
- vor primi 0.5/3 puncte pentru răspunsuri parțial corecte.
- la 3/3 candidatul va pica testul teoretic.

Candidații care încearcă să fraudeze testele vor fi sancționați (sancțiune: test picat).
Testerii care încearcă să fraudeze testele sau nu le susțin vor fi sancționați (sancțiune: demitere).

Test practic:

Se va susține și test practic în cazul în care se consideră necesar, aici nefiind nevoie de o evidență. În cazul în care jucătorul dorește să raporteze proba practică trebuie să aibă el singur dovezi.

 

V.Reaplicarea în Aceeași Facțiune

Un membru demis din facțiune, voluntar sau nu, nu are voie sa fie invitat în aceeași facțiune din care a fost demis timp de minim 3 Zile

 

3. Sancțiuni și Demiteri

I.Demiterea Membrilor

- înainte de a demite sau promova un membru verificați ce reclamații are și răspundeți la ele.
- acordați toate sancțiunile care trebuie să le primească înainte de a-l demite sau a-l promova.
- nu trageți de timp când răspundeți la reclamații pentru a promova membrul și apoi să-l sancționați deoarece veți fi voi sancționați.
- un membru cu cerere de demisie trebuie demis în cel mult 24 de ore, excepție când liderul are cerere de inactivitate.
- dacă liderul are cerere de inactivitate trebuie să răspundă la demisie în cel mult 24 de ore după ce-i expiră cererea.

II.Sancționarea Membrilor

 

Un Lider are obligația de a-și sancționa membrii în mod corect atunci când aceștia încalcă regulile serverului sau ale facțiunii.
- favorizarea sau discriminarea anumitor membri în cadrul facțiunii se va sancționa.
- la ștergerea unei sancțiuni, a unei promovări, demiteri, etc. se va ține cont și de ora la care a fost primită sancțiunea, invite-ul.
- membrii care primesc ban 5 zile sau mai mult de la admini trebuiesc demiși din facțiune, în caz contrar veți fi sancționați.
-- trebuie să țineți respectivii membri în facțiune timp de 48 de ore până când fac cerere de unban și primesc un răspuns. Vor rămâne în facțiune doar dacă primesc unban de la admini.
- orice membru care paraseste factiunea prin a cere sa fie dat afara si nu are minim 5 zile in acea factiune primeste Faction Punish.

- membrii care nu aduc suficiente contribuții unei facțiuni și tot ceea ce fac e să țină locul ocupat trebuie demiși, în caz contrar liderii vor fi sancționați.

 

Sancțiunile pe care le oferiți membrilor trebuie postate pe forum în cel mult 48 de ore de când ați sancționat membrul.

- dacă liderul are cerere de inactivitate trebuie să posteze sancțiunile pe forum în cel mult 24 de ore după ce-i expiră cererea.


Jucătorii cu conturi multiple (cei care dețin mai multe conturi) nu li se permite să fie cu mai mult de un cont în aceeași facțiune.
- întrebați-vă membrii care au astfel de conturi și cu care cont doresc să rămână în facțiune; dacă aflăm că aveți astfel de conturi atunci ambele conturi ale respectivului jucător vor fi demise iar voi veți fi sancționați.

Notă: Încălcarea tuturor regulilor de mai sus se sancționează cu: Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn la următoarele.
Membrii promovați înainte de a fi sancționați vor primi la loc rankul anterior.

4. Reclamații panel/forum și Raport de Activitate

I.Reclamații Panel/Forum.

- Liderii au obligația de a răspunde tuturor reclamațiilor adresate membrilor săi la cel mult 48 de ore de la deschiderea acestora.
- dacă liderul are cerere de inactivitate va avea la dispoziție 24 de ore de la expirarea cererii să răspundă reclamațiilor.
- în situația în care liderul are nelămuriri legate de reclamație și apelează la ajutorul adminilor fără a primi un răspuns din partea acestora în acele 48 de ore atunci respectiva durată nu se mai aplică.
- reclamația membrului cu cerere de inactivitate va rămâne deschisă până la 24 de ore de la expirarea cererii.
-- în tot acest timp liderul nu are voie să promoveze membrul sau să-i accepte cererea de demisie.
- dovezile din reclamații trebuie să fie valide, asta înseamnă: să aparțină persoanei care face reclamația, să nu fie mai vechi de 3 zile, să aibă pe ele numele reclamantului, serverul cât și data și ora.
-- reclamațiile care nu au dovezi valide vor fi anulate.
-- reclamațiile fără dovezi vor fi anulate.
-- reclamațiile pot fi refăcute cu dovezi valide.
- reclamațiile în care reclamantul folosește un limbaj vulgar vor fi anulate iar acesta va fi sancționat de admini.

Încălcarea tuturor regulilor de mai sus se sancționează cu: Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn la următoarele.

 

II.Raport de Activitate

 

Liderul este cel care stabilește punctajele minime pentru rapoartele de activitate cât și pe ce criterii se acordă punctele.
Punctele de raport sunt corectate în mod automat de către server, astfel că liderul nu trebuie să intervină la corectat, la acordat de sancțiuni pentru raport și așa mai departe.

În cazul mafiilor revine responsabilitatea liderului să facă evidența prezenței la waruri și să sancționeze membrii. Sancțiune Avertisment Verbal prima abatere, Leader Warn la următoarele.
Liderul își poate rezerva dreptul de a demite din facțiune membrii care nu aduc suficiente contribuții pentru respectiva facțiune (nu sunt destul de activi, fac mereu raport minim, o țin în inactivități, etc.).

5.Reguli Suplimentare.

1. Fiecare Lider are obligația de a respecta Regulamentul Serverului, Regulamentul Liderilor, Regulamentele Facțiunii sale cât și să aplice sancțiunile corecte pentru încălcarea acestora.
2. Un Lider nu are voie să facă reclamație unui alt Lider, inclusiv de pe conturi cu care împarte IP comun (sancțiune: Leader Warn prima abatere, Demitere dacă continuă).
-- în cazul în care există motiv de reclamație se va contacta prin PM un Admin cu motivul și dovezile necesare.
3. Nu este permis să se dea Wipe la membri fără un motiv extrem de serios și ca o ultimă soluție.
4. Liderilor le este permis să joace pe alte conturi pe același server cu aprobare de la adminii.
5. Un avertisment la funcția de lider poate fi înlăturat după minim o lună de zile de la primirea acestuia în cazul în care n-ați mai primit alte avertismente între timp.
-- aceste avertismente se vor înlătura numai la cererea liderului și numai cu acordul unui Admin dacă acest consideră că liderul merită să-i fie șters avertismentul.
6. Este strict interzis unui Lider să ceară diverse compensații pentru a accepta un jucător în facțiune, a-l trece testul, a-l scuti de sancțiuni, a-l promova, etc (sancțiune: Leader Warn prima abatere, Demitere dacă continuă).
7. Liderii de Mafii care au într-o lună de zile cel puțin 10 membri banați pentru coduri riscă sancțiuni grave dacă acest număr crește în continuare (sancțiune: Leader Warn sau Demitere).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...